Janša vs. Rop se nadaljuje

Foto: Žurnal24 anton rop
Višje sodišče v Ljubljani je odločilo, da se bo sodni postopek v primeru civilne tožbe, ki jo je premier Janša vložil zoper nekdanjega premierja Ropa, nadaljeval na okrajnem sodišču.
Oglej si celoten članek

Iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič, ki zastopa Janšo, so sporočili, da odločitev sicer spoštujejo, a menijo, da bi primer moralo obravnavati okrožno sodišče, saj je takšna dosedanja sodna praksa. Omenjena odločitev zato vzbuja določene pomisleke o spoštovanju ustavne pravice do enakega obravnavanja v sodnih postopkih, menijo.

Ob tem poudarjajo, da odločitev sodišča, ki je procesne narave in ne vpliva na vsebino tožbe, sprejemajo in spoštujejo. Nadaljnjih pravnih sredstev glede tega procesnega vprašanja ne bodo iskali, saj želijo, da se postopek brez dodatnega zavlačevanja nadaljuje.

Kot je znano, je premier Janez Janša prek odvetniške pisarne Zidar Klemenčič konec avgusta na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil civilno tožbo proti Ropu zaradi po njegovem mnenju nedopustnih izjav, da sta se Janez Janša in Ivo Sanader leta 2004 dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.