Janša napisal scenarij rušenja vlade, JEK 2 in SDS ter že imenoval Golobovega naslednika

Foto: Epa Janez Janša.
Foto: Epa Janez Janša.
Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša trdi, da se že odvija scenarij za zamenjavo vlade Roberta Goloba in rušenje projekta JEK 2.
Oglej si celoten članek

Janez Janša je na družbenem omrežju X objavil obširen zapis, v katerem je predstavil scenarij, ki se bo po njegovem mnenju odvil v prihodnjih mesecih. 

Na vrhu objave je postavil fotografije Milana Kučana, Gregorja Viranta in Gregorja Golobiča, nato pa podal podroben načrt za "skrajšanje muk Golobovi koaliciji in hkrati preprečitev oblikovanja desno sredinske razvojne vlade".

Janša je zapisal, da je osnovni cilj zarote razgraditi Gibanje Svoboda pod vodstvom premierja Roberta Goloba in glasove pretočiti v stranko Vesna in/ali v Vladimirja Prebiliča. Obenem naj bi bil cilj zarote tudi pretakanje glasov od SDS k Anžetu Logarju.

Za začetek zgodbe naj bi pisci scenarija uporabili projekt JEK 2. "Posvetovalni referendum o JEK2 razglasiti za novo korupcijsko zgodbo, v katero so vpleteni tako levi kot desni, predvsem pa GS in SDS. Angažirati para vojsko v obliki 'nevladnikov' (Glas ljudstva, 8.marec ...) za aktivizem oziroma kampanjo zoper JEK2 po vzorcu kampanje pri referendumu o vodah," je zapisal Janša in dodal, da bodo kot orodje uporabili Pop TV in RTV SLO, nato pa postopno ostale medije.

Od novembra do aprila

Foto: Profimedia Anže Logar in Janez Janša

Za november je Janša napovedal rušenje referenduma o JEK 2, kjer bo glavna protiutež zagovornikom projekta stranka Vesna. Nato bo po njegovem sledila obsodba Zorana Jankovića na prvi stopnji v enem od procesov za "delanje vtisa enakih vatlov", zatem pa povečan pritisk predsednice Nataše Pirc Musar na vlado in distanciranje stranke SD od vlade.

V decembru se bo po njegovem stopnjeval pritisk na stranki SDS in GS zaradi izgubljenega referenduma. Zgodilo se bo še, da ga bodo v procesu Trenta obsodili na prvi stopnji, je napovedal nekdanji premier.

Za januar je Janša napovedal ustanovitev stranke Demokrati pod vodstvom Anžeta Logarja, pospremljeno z velikim medijskim pompom, ter nato še uradno najavo Vladimirja Prebiliča o sodelovanju na državnozborskih volitvah. Januar naj bi se zaključil z izstopom SD iz koalicije, obtožnim predlogom zoper Roberta Goloba in posledičnim padcem vlade.

V februarju naj bi nato razpisali predčasne volitve, te naj bi se zgodile aprila. Še pred volitvami Janša napoveduje pravnomočnost obsodbe zoper njega.

"Brez kakega znanega povoda so MSM na začetku jeseni obudili sporno peljano investicijo TEŠ6 in jo začeli primerjati z JEK2 in vnaprej na posvetovalni referendum lepiti besedo korupcija. Obvezno so dodajali, da je bil to projekt tako levice kot desnice. (Kar seveda ni res, saj je investicijo praktično v celoti peljala SD vlada in njeno zaledje, medtem ko je zadnja vlada SDS korupcijo dobavitelju Alstomu dokazala in izterjala 240 mio odškodnine, kar praktično v nobenem prispevku ni bilo omenjeno)," je še zapisal Janša.

"Na RTV so se mesece pripravljali na kampanjo za rušenje referenduma o JEK2. Oddajo Tarča 17.10.2024 je praktično »uredil« pomožni kuhar novih obrazov Gregor Golobič, ki je v njej tudi nastopil (pod kakšnim izgovorom so ga povabili?). V oddaji so napadli predvsem GS in SDS, dočim so N.Si zgolj omenili, stranko SD pa niti to ne.Za četrtek, 24.10.2024 se po vabilih točno določenim osebam sodeč in napovedniku pripravlja nova Tarča na isto temo z novimi zmontiranimi posnetki," je še napovedal predsednik SDS.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:41 24. Oktober 2024.

    Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

  • 23:21 23. Oktober 2024.

    Temu bedaku se popolnoma blede. Izgleda da je Kučan njegova dosmrtna nočna mora. Kučana nobeden več ne šmirgla, a on …

  • 23:10 23. Oktober 2024.

    Izberite naše vzdržljive in lepe talne obloge – ne glede na politično sezono, bodo zdržale leta! 🏠🪄 www.ars-domus.eu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.