Iz zapora ropat in nazaj v zapor

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Sodišče: Brežičan je bil med ropanjem prišteven
Oglej si celoten članek

Izidor Humek, ki je le tri dni po izpustu iz zapora, kjer je bil skoraj pet let, vlomil v hišo in okradel zakonca, bo moral spet za eno leto v zapor.

Potem ko sta obtoženi in njegov zagovornik Boštjan Podgoršek poskušala dokazati, da je bil 33-letni Humek zaradi večje količine zaužitih pomirjeval neprišteven, je okrožna sodnica Marija Breznik v postopku ugotovila nasprotno. Vse priče, ki so se tega dne srečale z obtoženim, torej policisti in oškodovanca, so povedale, da je bil še kako prišteven.

Humku se je namreč po skoku z balkona uspelo preobleči in prvotna oblačila stlačiti v zabojnik, oškodovanca, ki sta ga zasačila, ko je bos lomastil po njuni spalnici in orokavičen kradel vredne predmete, pa sta dejala, da je celo poskušal barantati z njima in jima je vrnil mobilne telefone, samo da bi ga izpustila. Sodišče je na podlagi teh izpovedi ugotovilo, da sodni izvedenec psihiatrične stroke, ki bi ugotavljal obtoženčevo neprištevnost, ni potreben.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.