Inšpektor je napako priznal

Foto: Žurnal24 Glavni razlog za zaprtje obvoznice je po novem zagotovitev varnosti v prometu in
Zaprtje obvoznice. Markič svoje odločitve ni pojasnil, ker je bil utrujen.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Odločba inšpektorja za ceste Tadeja Markiča, s katero je pred tekmo ob odprtju Stožic obvoznico zaprl za tovorna vozila, je "brez dejanske podlage in neutemeljena", so ugotovili na Darsu. Tudi Markič je v odgovoru Darsu priznal, da se je zmotil pri oceni nosilnosti objektov, saj je zapisal, da je njihova pritožba utemeljena.

Varnost, ne nosilnost
Spomnimo, da so ob zaprtju obvoznice celo napovedali, da bi se lahko objekti pod težo tovornjakov zrušili. To ni možno, so potem v pritožbi na inšpektorjevo odločbo zatrdili na Darsu in kot dokaze priložili poročila zavoda za gradbeništvo. Markič včeraj po jutranji seji odbora za promet v državnem zboru ni želel povedati, zakaj se je zmotil. "Sem preveč utrujen," je dejal.

Zato pa je njegov nadrejeni in glavni prometni inšpektor Jurij Kos povedal, da stoji za odločitvijo Markiča: "Za zaporo smo se odločili predvsem zato, da bi zagotovili varnost v prometu." Tega razloga sicer ob postavitvi zapore ni nihče omenjal. Ob tem je Kos dodal: "Severna obvoznica in nadvozi kot objekti namreč ne predstavljajo nevarnosti v prometu, pač pa bi prometno varnost lahko ogrozila izvršitev napovedane protestne zapore s tisoč tovornjaki, kot so jih napovedovali."

Ali bo minister za promet Patrick Vlačič morebiti kaznoval ali razrešil inšpektorja, včeraj ni napovedal: "Ker upravni postopek v zvezi z zaprtjem obvoznice še ni pravnomočno zaključen, tega ne morem komentirati."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.