Ikea objavlja odpoklic

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ikea je objavila odpoklic dveh zaščitnih ograj, ki jih starši nameščajo v zaščito otrok.
Oglej si celoten članek

Ikea objavlja odpoklic dveh zaščitnih ograj Patrull Klämma in Patrull Smidig.

Kot so sporočili iz podjetja, varnostnih ograj ni mogoče dovolj trdno pritrditi med steni, zato obstaja možnost, da otrok ograjo sname. Obstaja možnost poškodbe otroka, saj ti ograji starši največkrat uporabljajo za zaščito na vrhu stopnic.

Foto: ZPS Varovalna ograja

Odpoklic je objavljen za vse Patrull ograje, izdelane pred marcem 2015. Podatek o datumu izdelave najdete na etiketi, ki je na embalaži, sporočajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Patrull ograje prodajajo že 20 let, do sedaj so jih prodali več kot 300.000, o nesrečah pa so dobili poročilo šele v zadnjem času. Do sedaj so poročali o treh poškodbah.

Kot so še sporočili, lahko izdelek vrnete tudi brez računa. Sicer pa so pri Ikei tudi že pripravili nova navodila za montažo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.