Ideja za vikend

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Iščete ideje kam za vikend? Kaj menite o kulinaričnih specialitetah po dostopnih cenah?
Oglej si celoten članek

"Kuhna na plac bo dogodek v stilu ulične kuhinje, ki se bo odvijala vsako prvo soboto v mesecu in bo dodatno poživil tržni prostor v Domžalah in obiskovalcem ponudil lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah," obljubljajo na Občini Domžale. 

Domžalska Kuhna na plac bo svoje lonce prvič odprla v soboto, 2. aprila 2016 od 10. ure dalje na tržnem prostoru v Domžalah. Poleg kulinarične hrane in pijače bo glavni poudarek na druženju.

Poskusite več različnih jedi

Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da obiskovalci poskusijo več različnih jedi in spoznajo lokalno ter sezonsko ponudbo hrane.

Na odprtih stojnicah bodo kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih bo imel na izbiro do tri različne jedi, zato zagotavljajo pestro ponudbo obrokov, med katerimi bo prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, sladkosnedi kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi.

Poleg Kuhne na plac bodo na tržnem prostoru svoj prostor dobili tudi različni lokalni ponudniki hrane s svojimi izdelki oziroma tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami. 

Ob 10. uri je uradna otvoritev, ko bo župan Toni Dragar odprl pokrovko na loncu in otvoril dogodek.

Naj izdamo le nekaj ponudnikov hrane: 

  •         Adam Ravbar – lokalno pivo z dolgo tradicijo
  •         Gostilna Juvan – lokalna domžalska gostilna; kuhal bo sezonsko hrano
  •         Pekarna Plešec- gospod iz Depale vasi, ki dela čudeže s čokolado
  •         7bruger – naši kamniški sosedje bodo pekli burgerje
  •         B&G Chilli omake za pokušino
  •         Coffe car- kavica po obroku
  •         Kuhar na domu
  •         Bistro piknik – lokalno domžalsko za vegane in vegetarijance
  •         Ghee maslo – masla za pokušino
  •         Kmetija Pustotnik – sami pridelujejo hrano, tokrat pa bodo nekaj tudi skuhali

In še mnogi drugi ...

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.