Huda nesreča pri Trebnjem: 50 metrov sta se prevračala, končalo se je tako ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V četrtek zvečer se je na cesti Trebnje-Mirna izven naselja Dol zgodila prometna nesreča.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je 21-letni opiti voznik v ostrem ovinku izgubil oblast nad vozilom, ki je po približno petdesetih metrih prevračanja obstalo na kolesih. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik in sopotnik.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 21-letni voznik med vožnjo iz ravnine v ostri levi ovinek izgubil oblast nad vozilom, zaneslo ga je na travnik, nato pa je trčil v nasip. Avto je obstal na kolesih po približno petdesetih metrih prevračanja. Voznik in njegov 19-letni sopotnik sta se lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu še strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila.

Zaradi suma, da je prometni nesreči botroval tudi alkohol in vožnja z neprilagojeno hitrostjo, bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar je zagrožena je denarna kazen ali kazen zapora do treh let, so sporočili s policije.

 

* Fotografija je simbolična.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 17:52 30. Avgust 2024.

    Škoda , da se ni ubil , kajti mi bi bili tako varnejši ! A ni 3 leta prepoved pijače …

  • 16:25 30. Avgust 2024.

    Dobro da ni hujšega,zdaj pa pali po denarnici,da si zapomni za vse življenje

  • 15:18 30. Avgust 2024.

    Nekateri res ne bi smeli uživati alkohola, preden sedejo za volan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.