Hitro posredovanje policistov preprečilo obsežen požar

Foto: Policija
Foto: Policija
Na odročnem delu hriba nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je v sredo zagorelo. Požar je opazila posadka helikopterja Slovenske policije, ki je v sklopu rednih nalog opazovala območje. Požar na težko dostopnem terenu so uspeli omejiti. Ugotovili so, da ga je najverjetneje zanetil udar strele, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili, je posadka helikopterja Slovenske policije s policistom Policijske postaje Cerknica v sredo okoli 16. ure opravljala ogled območja, pri tem pa je v bližini kraja Borovce pri Kočevski reki opazila požar. Policisti so nato peš odšli na strm in težko dostopen teren in se pri tem povezali z gasilci, ki so jim nudili natančne podatke o lokaciji požara.

Gasilci so uspeli omejiti požar, ki se je že začel širiti s travnate površine na drevesa. Ugotovili so, da ga je najverjetneje zanetil udar strele. "S skupnim sodelovanjem so uspeli policisti v helikopterju, policisti na terenu in gasilci še pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil v nadaljevanju težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena," so še navedli na ljubljanski policijski upravi.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:45 15. Avgust 2024.

    "Mama ti je strela" so včasih otroci rekli na take nebulozne izjave. (sarkazem) NATO usmerjevalci združenega ognja niso absolutno nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.