Gorenak: "Kako lahko vplivam, stvar je na sodišču"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Notranji minister Vinko Gorenak meni, da se v medijih kot težava izpostavljata on in SDS. "Če bi tukaj sedel minister LDS, pa bi bilo vse v redu," pravi v povezavi s tem, da je njegov strankarski kolega Janez Janša v kazenskem postopku.
Oglej si celoten članek

"Lista Gregorja Viranta je predlagala, da gre tožilstvo pod ministrstvo za notranje zadeve. Mi smo to zapisali v koalicijsko pogodbo in to je danes 'zakon'. Ta zakon se spreminja s podpisom predsednikov petih koalicijskih strank. Če bo do te spremembe prišlo, bomo to spoštovali," je povedal Vinko Gorenak.

"Če gledam z osebnega vidika odgovornosti, bi, verjemite mi, raje vodil ministrstvo, ki ima 50 zaposlenih in ne deset tisoč. Če pa gledam širše, sem globoko prepričan, da taka umestitev na dolgi rok prinese samo pozitivne posledice," je še povedal v intervjuju za STA.

"Iz medijev očitno vidim, da sta problem SDS in Gorenak. Če bi tukaj sedel minister LDS, bi bilo pa vse v redu. Kako pa jaz lahko vplivam glede Janše? Stvar je na sodišču," pa je glede kazenskega postopka proti Janezu Janši povedal Gorenak.

Glede prometne zakonodaje je povedal, da je to stvar prometnega ministra Zvonka Černača. "Temeljni razlog, zakaj bom zagovarjal spremembe, je v tem, da Slovenec ne more plačati trikrat višje kazni kot pa Nemec pri trikrat nižji plači. To je skregano z vsako logiko," je povedal Gorenak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:48 24. Februar 2012.

    Ne g. minister, ni problem SDS in vi, ampak ihtavost in zaletavost s katero ste se lotili pomembnih stvari, kjer …

  • 15:29 24. Februar 2012.

    Ne, vsekakor nisem zaveden in ne rabim vodij, da mi govorijo, kaj je prav in kaj ne - za razliko …

  • 14:10 24. Februar 2012.

    kar ti nikakor nisi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.