Finančna kriza bo združila državnike

Foto: Žurnal24 V sredo so indeksi večine svetovnih borz spet padli, čeprav ne za veliko. Padec
Voditelji držav skupine G20 bodo 15. novembra v Washingtonu pripravili vrh o svetovni finančni krizi, na katerem naj bi oblikovali akcijski načrt za boj proti krizi.
Oglej si celoten članek

Novico o sestanku držav G20, ki bo 15. novembra v Washingtonu (19 po gospodarstvu največjih držav in EU), so sporočili iz Bele hiše.

 

Indeksi v prostem padu

Najpomembnejši indeks newyorške borze Dow Jones je izgubil 514 točk (5,69 odstotka), saj se vlagatelji bojijo recesije. Indeksi padajo, čeprav se stanje na kreditnem trgu postopno izboljšuje. Nič bolje je niso odnesli pomembnejši evropski, saj so vsi izgubili med štiri in pet odstotkov vrednosti.

Voditelji 20 največjih gospodarstev na svetu bodo pregledali napredek, ki je bil doslej dosežen v boju proti aktualni finančni krizi, uskladili skupno razumevanje vzrokov zanjo in se dogovorili za nabor smernic za reformo regulatornega in institucionalnega režima v svetovnem finančnem sistemu. Oblikovali bodo delovne skupine, ki bodo pripravile priporočila, ki naj bi jih nato voditelji obravnavali na naslednjih srečanjih.

Pripravo več srečanj so prejšnji teden napovedali ameriški predsednik George Bush, francoski predsednik Nicolas Sarkozy in predsednika Evropske komisije José Manuel Barroso, ki so poudarili, da mora mednarodna skupnost skupaj ukrepati proti krizi, ki pretresa finančne trge po vsem svetu. Prihajajoča srečanja sta pozdravila tudi oba kandidata za predsednika ZDA, Barack Obama in John McCain.

Srečanja se bodo predvidoma udeležili tudi predstavniki Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.