Fantje petardo vrgli v 14-letnika

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Petarde. Na območju Ljutomera sta se poškodovala dva človeka; včerajšnji požar v Ljubljani posledica uporabe pirotehničnih izdelkov.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Ljutomer so včeraj obravnavali dva primera lažjih telesnih poškodb zaradi pirotehnike.

Mladeniči petardo vrgli v kolesarja
Prva nesreča se je zgodila zgodaj popoldne, ko se je 14-letnik s kolesom peljal po predelu Ljutomera, imenovanem "Babji Ložič". Ko se je pripeljal do skupine mladostnikov, ki so sedeli na klopci, je eden izmed mladostnikov aktiviral petardo in jo vrgel v smeri kolesarja. Petarda je eksplodirala in kolesarja lažje telesno poškodovala po desni roki. Policisti neznanega mladostnika, ki je odvrgel petardo, še iščejo.

Eksplodirala v roki
Kmalu zatem pa je v zdravstveni ustanovi v Ljutomeru zdravniško pomoč poiskal 42-letni moški iz okolice Ljutomera, ki je tega dne v bližini svojega doma aktiviral petardo. Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala tri prste. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Petarde zanetile požar
Sicer pa smo že včeraj poročali tudi o tem, da se je na območju Novih Jarš zaradi vdihavanja dima zastrupilo več ljudi. Neuradno naj bi po odvrženi petardi zagorele novoletne lučke, pritrjene na leseno balkonsko oblogo v pritličju. Evakuiranih je bilo 20 ljudi, 19 pa jih je bilo prepeljanih v ljubljanski klinični center. Njihovo stanje je stabilno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.