Facebook uvaja videoklepet

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com
Facebook uvaja videoklepet. Tega predstavlja v povezavi s podjetjem Skype, ki ga je nedavno kupil Microsoft.
Oglej si celoten članek

Facebook bo v nekaj tednih za vse uporabnike uvedel videoklepet. Tega so izpeljali s pomočjo Skypa, ki ga je nedavno kupil Microsoft. Microsoft je sicer investitor v Facebook, podjetji pa na nekaterih področjih že sodelujeta.

Uvajajo tudi skupinske pogovore, klepetanje pa bo dobilo tudi novo podobo.

Tako videoklepet kot skupinski klepet sta očitno odgovor na prejšnji teden predstavljeni Google+, ki je konkurent Facebooku.

Obljubljajo enostavnost, množičnega videoklepeta ni

Mark Zuckerberg je še povedal, da nameravajo v prihodnjih petih letih na platformi Facebooka najboljšim nišnim podjetjem omogočiti nadgradnjo in nove možnosti na socialnem omrežju. Zato naj bi se pri videoklepetu naslonili na Skype.

Obljubljajo, da bo vzpostavljanje videoklepeta najlažje doslej in da bodo videokomuniciranje razširili tudi med ljudi, ki jim je bilo to doslej tehnološko prezahtevno.

Google+ sicer že vključuje tudi množični klepet in ne le klepet ena na ena, kot ga je danes predstavil Facebook. Zuckerberg je na novinarsko vprašanje v tej smeri odgovoril, da se večina videoklepetov vseeno odvija na med dvema uporabnikoma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:57 6. Julij 2011.

    FB je eno navadno sranje,nepregledno in nezavarovano!

  • 17:42 6. Julij 2011.

    upam da jih google povozi

  • 17:34 6. Julij 2011.

    Prst v rit?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.