Ena A4-stran za deset milijonov

Foto: Žurnal24 Pogodba za deset milijonov evrov posojil, ki jo je podpisal Zorko.
Po domače. Znotraj skupine Pivovarna Laško so se za deset milijonov kredita dogovorili na eni strani.
Oglej si celoten članek

Dušan Zorko je nezavarovana posojila dajal, ker mu je Šrot obljubil, da bo postal solastnik Pivovarne Laško, trdijo naši viri blizu Infond Holdingu.

"Neumna diskreditacija!"
"To je grda laž, diskreditacija, ki je celo neumna, ker nima pravne osnove. Poslovnega premoženja ne moreš kar dati," pravi Zorko. "To je tako, kot bi vam obljubil nekaj delnic Laškega, če boste o meni lepo pisali. Ampak tega ne znam izvesti," ponazarja.

Na namig, da bi mu morda lahko Šrot zelo poceni prodal delež v Atki-Primi, družbi, ki je bila prva v lastniški verigi, pa pravi, da ima tudi ta revizorje, ki bi jim bilo treba posel utemeljiti.

Spomnimo, hčerinske družbe so Infond Holdingu in Centru naložbe (lastnik obeh je bil Šrot) dale več kot 110 milijonov evrov nezavarovanih posojil.

Šest členov za 10 milijonov
Pivovarna Union, ki jo je takrat vodil Zorko, je Infondu posodila 45 milijonov. Po deset milijonov evrov so posodili kar na podlagi pogodbe v šestih členih in na eni A4-strani. Za zavarovanje sta bili dovolj dve bianko menici. Ta posojila naj bi Zorko podpisoval še junija, Šrot pa je odstopil konec julija.

"Stvar je zapletena, ko bo čas, jo bom pojasnil."
Tako Zorko odgovarja na vprašanje, ali je od Boška Šrota dobil povelje, da mora Infond Holdingu dajati posojila. Kot smo že poročali, naj bi Šrot navodila dajal kar po telefonu.

Zakaj stečaj ravno zdaj?
Zorko pravi, da so stečaj zdaj predlagali samo zato, ker je zapadel že tolikšen odstotek posojil. "Govoriti, da ima to kakšno zvezo s skupščino Infond Holdinga in z dokapitalizacijo, je zloraba," je prepričan.

Vprašajte Zorka, zakaj je pred nekaj meseci dajal nezavarovana posojila, zdaj pa zahteva stečaj.
Pierpaolo Cerani

 

"Vesel bom, če bo Ceraniju uspelo, vsa Slovenija mu bo hvaležna, če bo k nam pripeljal tako pomembnega vlagatelja. Zorko je pri tem povsem nepomemben element, le kako bi ga lahko oviral,"
je bil ironičen Zorko.

Na očitek Pierpaola Ceranija, da bodo mali delničarji Centra naložbe in Infond Holdinga ob vse, pa odgovarja: "Mali delničarji Centra naložb in Infond Holdinga so že zdaj izgubili vse. Če Cerani dobi denar, se mu bom opravičil."

Cerani: Dogovor v 15 dneh

Cerani pravi, da računa na dogovor z bankami, in sicer v 15 dneh. "Strinjati se mora večina bank, ne nujno vse," dodaja. Namigi iz krogov blizu Infond Holdingu trdijo, da so najbolj nezaupljivi v NLB. "Kdaj bo denar prišel, je odvisno od nas," pravi Cerani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.