Dvori dobijo sosede

Foto: Žurnal24 Nove bloke s 180 stanovanji bodo ob Celovških dvorih zgradili v 24 mesecih oziro
Kitajski zid. Sevanje transformatorja ne bo seglo do stanovanjskih stavb.
Oglej si celoten članek

Ob Cesti Ljubljanske brigade, tik ob Celovških dvorih, je investitor GPG inženiring že porušil staro zgradbo, kjer je bila nekoč restavracija Kitajski zid, spomladi pa bodo začeli graditi nove objekte.

Na upravni enoti Ljubljana Šiška so povedali, da so že izdali gradbeno dovoljenje za gradnjo treh poslovno-stanovanjskih objektov s tremi kletnimi etažami, pritličjem, šestimi nadstropji in tremi terasnimi etažami v dveh stavbah ter s pritličjem, 11 nadstropji in dvema terasnima etažama v tretji stavbi. Direktor GPG inženiringa Janko Jazbinšek je povedal, da bo v stavbah 180 stanovanj in nekaj lokalov za mirno dejavnost ter 480 parkirnih prostorov. Kakšna bo cena kvadratnega metra stanovanj, še ni mogel napovedati, zagotovo pa ne bo pod dva tisoč evrov, ampak okoli tri tisoč evrov. Ker se je ob sprejemu prostorskih načrtov za sosesko opozarjalo na negativno sevanje bližnjega transformatorja, so pri pripravi dokumentacije naročili študijo in ugotovili, da je vpliv sevanja manjši kot pri vtičnicah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.