Dolga in mrzla akcija

Foto: Žurnal24 Gasilci so se pripravljali za potop v ledeno mrzlo Dravo. (Foto: Katarina Pernat
Gasilci so nadaljevali iskanje. Vzrok nesreče je bilo spolzko cestišče.
Oglej si celoten članek
Več fotografij reševanja je dostopnih na tej povezavi.

V samo tri stopinje Celzija hladno Dravo so včeraj zjutraj skočili potapljači poklicnih gasilcev, ki so nadaljevali akcijo iskanja potopljenega avtomobila, v katerem je umrla 79-letna ženska iz Dravograda. “Akcija je trajala več kot osem ur,” je pojasnil Bojan Turčin, vodja potapljaške intervencije pri mariborskih poklicnih gasilcih.

Za nesrečo krivo vreme

Zaradi težko dostopnega območja in zelo slabe vidljivosti v vodi so si gasilci pomagali s sondo. “Sicer nam je že zjutraj pomoč ponudila tudi Slovenska vojska, vendar smo ocenili, da bomo lahko iskanje opravili sami,” je pojasnil Janez Keček, direktor mariborskih poklicnih gasilcev. Okoli 11. ure so iz vode potegnili truplo. “Že včeraj smo izključili možnost tuje krivde pri nesreči. Vse kaže, da so bile za nesrečo krive vremenske razmere in neprilagojena hitrost glede na stanje na cestah,” je povedal Peter Pungartnik s Policijske uprave Slovenj Gradec. Ženska je vozila iz Maribora proti Dravogradu, ko jo je v ovinku zaneslo levo na nasprotni vozni pas, od tam pa v Dravo. Policijo je o nesreči obvestila priča, ki je vozila za ponesrečenko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.