"Dogodka ni bilo mogoče preprečiti"

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Interni nadzor v koprskem zaporu je potrdil, da napada zapornikov ni bilo mogoče preprečiti in predvideti, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.
Oglej si celoten članek

24. aprila so se namreč v koprskem zaporu sprli zaporniki. Eden izmed obsojencev je napadel druga dva obsojenca in enega od njiju huje poškodoval.

Kot smo poročali, je 27-letni zapornik vstopil v sobo 39-letnega zapornika iz Ljubljane, ga najprej polil z vrelo kavo in nato večkrat zabodel. Ob izstopu iz sobe je naletel na 32-letnega zapornika iz Pirana in ga porezal.

Komisija, ki je izvedla interni nadzor, je po opravljenem razgovoru z ožjim vodstvom zavoda in pravosodnimi policisti, ki so bili pristoni pri dogodku, izvedla rekonstrukcijo dogodka na sami lokaciji.

"Interni nadzor je potrdil, kar je bilo za javnost že sporočeno ob dogodku, da konfliktov oziroma situacije, ki je bila nenadna, ni bilo možno predvideti in preprečiti. Pravosodni policisti so ob dogodku ustrezno in strokovno ukrepali ter preprečili nadaljnje obračunavanje med obsojenci, ki bi se lahko končalo s še hujšimi posledicami," so v sporočilu za javnost zapisali v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Dodali so še, da je vodstvo zavoda o dogodku takoj obvestilo policijo, ki vodi nadaljni postopek. Poleg tega pa je tudi ločilo obsojence, da ne bi prišlo do novih konfliktov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.