Danes drugi sveženj

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Danes bo Davčna uprava RS (Durs) po pošti na dom poslala še drugi sveženj informativnega izračuna dohodnine za leto 2010.
Oglej si celoten članek

Danes bodo izračun dobili tisti, pri katerih je bila odmera nekoliko zahtevnejša oziroma konec marca zanje še niso imeli vseh potrebnih podatkov.

Najprej so namreč dohodnino izračunali za tiste zavezance, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od oddajanja premoženja v najem, opravljanja dejavnosti oziroma katastrskega dohodka.

Če ne dobite izračuna, morate napoved vložiti sami
Izračun bodo prejeli vsi tisti, katerih obdavčljivi dohodki so v letu 2010 presegli 3100,17 evra. Prejeli pa ga ne bodo tisti, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta.

Zavezanci, ki so informativni izračun dohodnine že prejeli, morajo morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje do srede, preveč plačano dohodnino pa je davčna uprava minuli petek zavezancem že vrnila na bančne račune.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.