Bazen bo jutri odprt

Foto: Žurnal24 Bazeni v Thermani so do nadaljnjega zaprti. (Foto: Gregor Katič)
Vzdrževalci so pred prihodom kriminalistov v bazen metali nevtralizatorje klora, trdi bralec. Thermana: To so natolcevanja. Očitno bi nekdo rad škodoval naši firmi.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki so v okviru kriminalistične preiskave ugotovili, da je bila za izpust klora kriva tehnična napaka, ki pa so jo danes odpravili, so sporočili s kopališča Thermane Laško. Zaradi preiskave so bili vsi zunanji in notranji bazeni v Thermani danes zaprti, jutri pa bo Termalni Center spet normalno obratoval. Vodja tehničnih služb Irenca Ocvirk nam je potrdila, da so v preiskavi sodelovali tudi sodni izvedenci, ki so jih k postopku povabili kriminalisti. Preiskava je po njenih besedah za zdaj zaključena.

Meritve v bazenu, v katerem je prišlo do prekomernega izpusta klora, so po navedbah Ocvirkove pokazale, da stopnja preseženosti ni bila taka, da bi lahko vplivala na zdravje preostalih kopalcev, nevarna naj bi bila le za otorke, ki so bili v neposredni bližini izpusta. V uredništvo smo medtem prejeli pismo z očitkom, da so trditve Termalnega centra glede koncentracije klora v bazenu zavajajoče. „Preden so prišli kriminalisti, so vzdrževalci v bazen zmetali nekaj nevtralizatorja klora,“ je zapisano v pismu. „To so natolcevanja, nepreverjen podatek,“ na očitke odgovarja Ocvirkvova. „Očitno bi nekdo rad škodoval naši firmi s takimi izjavami,“ pravi vodja tehničnih služb in zagotavlja, da ves čas skrbijo za varno kopanje pod nadzorstvom zavoda za zdravstveno varstvo in pristojnih služb.

Vsi štirje otroci so dobro
„Otroci so v dobrem stanju, so izven življenjske nevarnosti, danes pa jih gremo tudi mi obiskat,“ je za že dopoldan povedal direktor Thermane Roman Matek. Tudi iz celjske bolnišnice so sporočili, da je z otroki vse v redu: "Sporočamo vam, da je bil danes zjutraj, v soboto 30. 10. 2010, en otrok že odpuščen v domačo oskrbo, druga dva pa bosta predvidoma v domačo oskrbo odpuščena še danes,“ so povedali zjutraj. Ali sta bila bila ta dva otroka iz bolnišnice danes tudi dejansko odpuščena, nam do večera ni uspelo izvedeti.

Včeraj okrog 12. ure je v zunanjem bazenu Thermane prišlo do prekomernega izpusta klora, zaradi česar so morali štiri otroke, ki so bili v bazenu prepeljati v bolnišnico v Celju. Enega so nato s helikopterjem prepeljali na intenzivni oddelek Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Čeprav je bil sprva v kritičnem stanju, je zdaj, kot rečeno, dobro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.