Barje: ne pričakujejo novih poplav

Foto: Žurnal24 Črna vas
Medtem ko vojska in gasilci pomagajo čistiti hiše v Črni vasi in na Ižanski cesti, se prebivalci pripravljajo na nove padavine. Za zdaj kaže vzpodbudno.
Oglej si celoten članek

"Voda, ki je še relativno visoka, je v Lipah, tam so hiše še poplavljene, drugod se je voda umaknila iz objektov," nam je povedal načelnik oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na Mestni občini Ljubljana Robert Kus.

Gasilci in civilna zaščita bodo še naprej v pripravljenosti, čeprav so glede na napovedi meteorologov previdno optimistični. "Ta voda, ki bo zdaj pritekla na Barje, bo bistveno počasneje odtekala, ne bo se pa dvignila do take višine, da bi bile hiše poplavljene," pravi Kus. "Kar se tiče Gradaščice, se bo tudi še malo dvignila, ampak to ne pomeni, da bo poplavljala na širšem območju Ljubljane, ampak tam, kjer vsako leto poplavlja, se pravi na Dolgem mostu," še dodaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.