Astronomske bančne plače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bančniki. Nekatere smo vprašali, kaj vse si privoščijo. Odgovora nismo dobili.
Oglej si celoten članek

Prejemki. Banka Koper je včeraj objavila letno poročilo za lani, ki med drugim razkriva prejemke njenega vodstva. Do konca junija je banko vodil Enzo Salvai, ki je v šestih mesecih prejel 228 tisoč evrov. Če bi ostal, bi po naših izračunih dobil 456 tisočakov bruto. Njegov naslednik, ki je vajeti prevzel avgusta lani, je v samo štirih mesecih prejel 133 tisočakov. Vodstvo te banke v italijanski lasti je bilo sicer tudi prejšnja leta med najbolje plačanimi bančniki pri nas.

Najvišje prejemke je imel lani prvi mož Gorenjske banke, v vrhu lestvice najbolje plačanih bančnikov pa se vseskozi drži tudi prva dama mariborske Probanke Romana Pajenk, ki sicer vodi razmeroma majhno banko. Božo Jašovič, prvi mož največje banke v državi, NLB, je lani prejel več kot pol manj od svoje kolegice iz Probanke.

Izguba početverjena

Slovenski bančni sistem je sicer lani posloval z izgubo, ki se je glede na leto prej početverila in presegla 400 milijonov evrov. Kreditni krč se prav tako nadaljuje. Najbolje plačani bančniki so sicer lani poslovali z dobičkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 07:13 22. November 2013.

    pa pravijo da je nuja znižati otroške dodatke...novim zemljanom ,ki resnično niso krivi za te barabije

  • 09:58 24. Maj 2012.

    TO NI SORAZMERNO RAZDELJEN DENAR ZA TE PLAČE; GLEDE NA VELIKOST TE DRŽAVE !!!!!!!!

  • 09:58 24. Maj 2012.

    TO NI SORAZMERNO RAZDELJEN DENAR ZA TE PLAČE; GLEDE NA VELIKOST TE DRŽAVE !!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.