Alpski nadzorniki napolnili hotele

Foto: Žurnal24 "Zelo pomembno je zagotoviti ravnovesje med turizmom, ki prinaša koristi, in var
Srečanje. 200 parkovnih nadzornikov v Alpah.
Oglej si celoten članek

Javni zavod Triglavski narodni park (TNP) je gostitelj Memoriala Danilo Re – mednarodnega srečanja parkovnih nadzornikov v Alpah, ki je prvič v Sloveniji, udeležuje pa se ga 200 nadzornikov iz 27 parkov v Alpah. Srečanje, ki se bo končalo jutri, je blejskemu turizmu prineslo 700 nočitev, z njim pa se je začelo praznovanje 30-letnice TNP.

Kot je povedal Sašo Hrovat, vodja naravovarstvene nadzorne službe TNP, gre za strokovno srečanje nadzornikov, ki ga spremljajo tudi športne preizkušnje. Včeraj so se na Pokljuki pomerili v teku na smučeh in streljanju, danes pa se bodo na Voglu v turnem vzponu in veleslalomu.

O novem zakonu o TNP
Na strokovnem posvetu so govorili o izvajanju Alpske konvencije, delu nadzornikov in vlogi nadzorne službe. "Osrednji vprašanji sta varovanje narave in trajnostni razvoj za ljudi, ki živijo v parku; TNP na leto obišče okoli 2,5 milijona ljudi," je poudaril Martin Šolar, direktor zavoda TNP. Michael Vogel, predsednik Alparca, mreže zavarovanih območij v Alpah in direktor Narodnega parka Berchtesgaden, pa je izpostavil novi zakon o TNP, ki je dobra osnova za varovanje parka. Glavna težava našega parka in parkov v tujini je po njegovem mnenju turizem: "Zelo pomembno je zagotoviti ravnovesje med turizmom, ki prinaša koristi, in varovanjem narave."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.