Abanka se bo dokapitalizirala

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Abanka je danes objavila povzetek prospekta za prodajo delnic banke javnosti. V sklopu dokapitalizacije bo banka izdala 1,7 milijona novih delnic, ki jih bo prodajala po ceni 60 evrov.
Oglej si celoten članek

Skupna emisijska vrednost delnic, ki so predmet prospekta, je tako 102 milijona evrov. K nakupu delnic so povabljeni obstoječi delničarji Abanke, to je več kot 1000 podjetij in fizičnih oseb.

Prodaja delnic bo potekala v treh krogih. Prvi krog bo trajal od 15. do 28. januarja, ko bo imel vsak delničar pravico vpisati nove delnice v sorazmerju s svojim dosedanjim deležem glede na število vseh izdanih delnic. Morebitne delnice, za katere delničarji ne bodo izkoristili pravice do vpisa v prvem krogu, bodo ponudili v odkup vsem delničarjem brez posebnih omejitev, in sicer v času med 6. in najpozneje 12. februarjem.

Bo kaj ostalo javnosti?
Delnice, za katere delničarji ne bodo izkoristili pravice vpisa v prvem in drugem krogu, bo Abanka ponudila v odkup javnosti. Če bo do tretjega kroga prodaje delnic prišlo, se bo ta začel najpozneje sedmi delovni dan od konca drugega kroga, torej najpozneje 21. februarja. Trajal bo najpozneje do 27. februarja oziroma se bo iztekel predčasno, če bodo pred tem vpisane in vplačane vse delnice.

Osnovni kapital Abanke znaša 22,95 milijona evrov in je razdeljen na 5,5 milijona delnic. Višina dokapitalizacije pomeni povečanje osnovnega kapitala za 7,09 milijona evrov na novo skupno višino 30,04 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.