Za bolj sočno svinjino

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uporabite slano vodo ali marinado, ki ji dodamo sadne sokove.
Oglej si celoten članek

Za še bolj sočno svinjino lahko uporabite slano vodo ali marinado. Slanico naredite tako, da v štirih litrih vode raztopite četrtino kilograma navadne soli. V tako pirpravljeno slanico položite meso, posodo pa zaradi preprečitve razvoja bakterij postavite v hladilnik. Če so zrezki tanki, naj bodo v salnici le kakšni dve uri. Večji kosi mesa pa so lahko v slani vodi tudi celo noč.

Oljčna in sadna marinada

Za bolj sočno slanino poskrbi tudi mokra marinada.  Marinado pripravite lahko iz oljčnega olja, ki ji dodate nekaj limoninega soka, nasesekljana stroka česna, sol, nekaj rožmarina in origana. Meso namočimo v marinadi in ga v hladilniku pustimo čez noč. Seveda lahko kombinirate tudi druge začimbe, namesto limoninega soka, lahko uporabite limetinega ali kakšen drug sadni sok. Tudi olivno olje lahko zamenjate s kakšnim bolj eksotičnim okusom, denimo arašidovim oljem.

Ker tako marinada kot slanica meso dovolj osolita, se v kasnejših postopkih priprave izogibajte soli. Ker ste sol uporabili že v postopku predpriprave, ne bo le bolj sočno, pač pa tudi mehkejše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.