Sveža solata s pečenim piščancem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Za malico ali večerjo pojejte dietno solato bogato z beljakovinami.
Oglej si celoten članek

Sestavine

piščančji file: 0,5 kilograma
velika čebula: 1
česen: 3 stroki
sveža solata: po izbiri (radič, motovilec, solata, ...)
paradižnik: 3
balzamičen kis
bučno olje
olivno olje
sol

Narezano čebulo in nasesekljan česen popražimo na olivnem olju v ponvi. Česen in čebulo odstranimo, nato na olju popečemo na koščke narezan piščančji file, ki ga še pred peko posolimo. Ko je piščanec pečen, počakamo, da se ohladi. Ohlajen piščanec, čebulo in česen dodamo v skledo k narezanemu paradižniku in zeleni solati. Vse skupaj še enkrat posolimo, dodamo še kis in bučno olje. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.