Puran iz pečice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naredite okusnega purana v pečici, pri tem pa ne skoparite z rožmarinom in sadjem za dekoracijo.
Oglej si celoten članek

Sestavine

puran: 1 očiščen srednje velik puran
limona: 1
paradižnikova mezga: 5 jedilnih žlic
pomaranča: 1
čebula: 2
česen: 4 stroki
timijan: po okusu
origano: po okusu
rožmarin: po okusu
sol: po okusu
poper: po okusu
olivno olje: 1 deciliter
belo kislo vino: 1 deciliter

V kozarcu zmešajte vse začimbe, sok limone, paradižnikovo mezgo in olje. V pekač dajte paprir za peko in ga premažite z mešanico. Gor položite očiščenega purana brez drobrovja, ki ste ga predhodno osušili s papirnatimi brisačkami. Nato z oljno mešanico namažite še purana. Notranjost purana premažite z oljno mešanico, nato pa napolnite z narezano pomarančo, čebulama, stroki česna, dodajte še kakšno vejico rožmarina. Za lepšo obliko perutnice purana zataknite pod telo, noge pa zavežite z vrvico. Purana dajte v prej segreto pečico na 220 stopinj Celzija in ga pustite 45 minut. V ponvi nato segrejte preostalo olje in ga vročega prelijte čez purana. Dodajte še deciliter vina, obrnite purana in ponovno pecite še 35 minut na 160-ih stopinjah Celzija. Po potrebi dodajte tudi vodo. Po končani peki, purana lahko okrasite z rožmarinom, limeto, pomarančo, jabolki in podobno. Postrezite ga v pekaču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.