Sestavine
piščančji file: 800 gramov
belo vino: 1 deciliter
curry: 1 čajna žlička
čebula: 200 gramov
česen: 4 stroki
jabolka: 100 gramov
jajčevec: 100 gramov
kokosova moka: 100 gramov
mleko: 2 decilitra
oljčno olje: 1 deciliter
rjavi sladkor: 1 čajna žlička
sol: 1 ščepec
vegeta: 1 čajna žlička
voda: 2 decilitra
Mleko in vodo nekoliko solimo in ju skupaj s kokosovo moko na blagem olju kuhamo 15 minut. Na segreti maščobi zlatorumeno popečemo na kose narezano slano piščančje meso. Popečeno meso odstranimo iz kozice nato na isti maščobi dušimo še nasesekljano čebulo, česen, na koncu narezan jajčevec in olupljeno jabolko, potresemo s curryjem, vegeto in rjavim sladkorjem.
Nato zalijemo s kokosovo maso in belim vinom, dodamo popečeno piščančje meso in vse skupaj pokrito dušimo še deset minut. Po potrebi dolivamo vodo. Pečeni anansovi koluti in dišeči basmati riž, pripravljen po navodilih na ovojnici, bo še kako teknil zraven.