Piščanec s kokosom

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Pripravite čudovito jed, ki bo navdušila vaše goste.
Oglej si celoten članek

Sestavine
piščančji file: 800 gramov
belo vino: 1 deciliter
curry: 1 čajna žlička
čebula: 200 gramov
česen: 4 stroki
jabolka: 100 gramov
jajčevec: 100 gramov
kokosova moka: 100 gramov
mleko: 2 decilitra
oljčno olje: 1 deciliter
rjavi sladkor: 1 čajna žlička
sol: 1 ščepec
vegeta: 1 čajna žlička
voda: 2 decilitra

Mleko in vodo nekoliko solimo in ju skupaj s kokosovo moko na blagem olju kuhamo 15 minut. Na segreti maščobi zlatorumeno popečemo na kose narezano slano piščančje meso. Popečeno meso odstranimo iz kozice nato na isti maščobi dušimo še nasesekljano čebulo, česen, na koncu narezan jajčevec in olupljeno jabolko, potresemo s curryjem, vegeto in rjavim sladkorjem.

Nato zalijemo s kokosovo maso in belim vinom, dodamo popečeno piščančje meso in vse skupaj pokrito dušimo še deset minut. Po potrebi dolivamo vodo. Pečeni anansovi koluti in dišeči basmati riž, pripravljen po navodilih na ovojnici, bo še kako teknil zraven.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.