Sestavine:
jagnjetina, zarebrnice: 2 kilograma
česen: 12 velikih strokov
peteršilj: po okusu
bazilika: po okusu
mleti poper: po okusu
origano: po okusu
limona: 1
limeta: 1
sol: po okusu
olivno olje: 1 deciliter
Peteršilj operemo, nasesekljamo in zmešamo v posodi s sokom limete in limone. Dodamo nasesekljan česen, baziliko, origano, poper in sol. Dodamo dve jedilni žlici olivnega olja in dobro premešamo. Meso operemo, osušimo in ga potopimo v marinado. Damo v hladilnik in pustimo mirovati vsaj tri ure.
V pekač položimo papir za peko in ga prelijemo z oljem. Gor položimo marinirano meso in vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija. Pustimo 45 minut, po potrebi meso obračamo in prelijemo z vodo ali vinom.