Jagnjetina v gorčični omaki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naredite okusno omako s kaper, kumar in gorčice. Skupaj z jagnjetino boste dosegli božanski okus.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Jagnjetina, stegno ali pleče: 0,5 kilograma
čebula: 1
kapre: 1 jedilna žlica
kisle kumarice: 5-10
gorčica: 1 čajna žlička
kisla smetana: 150 gramov
olje
sol
poper
jušna osnova
moka

Nasesekljano čebulo popražimo na vročem olju v ponvi. Ko porumeni, ji dodamo na koščke narezano jagnjetino, vse skupaj posolimo in popopramo. Meso popečemo z vseh strani, nato dodamo narezane kumare in kapre. Vse še malo pomešamo, zmanjšamo ogenj, prelijemo z jušno osnovo in dušimo dobro uro, lahko tudi uro in pol. Nato umešamo še gladko zmes kisle smetane in bele moke, počakamo, da se vse skupaj zgosti, nato pa zmesi dodamo gorčico. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.