Bolonjska omaka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poskusite z enostavno pripravo italijanske bolonjske omake.
Oglej si celoten članek

Sestavine

čebula: 1 velika
česen: 3 stroki
olivno olje: tri jedilne žlice
korenček: 2 velika
steblo zelene: 1
mleta govedina: 450 gramov
paradižniki v koščkih: 350 gramov
refošk ali merlot: 1,5 decilitra
lovorjev list: 1
origano: 1 čajna žlička
sol: po okusu
timijan: po okusu
poper: po okusu

V ponvi na olju popražite mleto meso, nato dodajte nasesekljana čebulo in česen, na drobno narezana korenček in zeleno. Vse skupaj pomešamo in pražimo približno pet minut. Dodamo tudi sol in poper. Nato zmesi dodamo paradižnike in počakamo, da zavre. Ko zavre, dodamo rdeče vino, začimbe, po potrebi lahko dodamo vodo ali celo jušno osnovo. Omako nato na manjšem ognju kuhamo še 45 minut, vmes pa jo večkrat mešamo. Omako prelijete čez testenine, čez omako lahko potresete parmezan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.