Ne boste verjeli, kaj vas pričaka na Voglu

Foto: Žurnal24 Vogel Foto: Žurnal24 Vogel
Vogel omogoča kakovostno preživljanje časa v vseh letnih časih. Na vrhu boste našli dodaten razlog, zakaj se tja odpraviti na družinski izlet.
Oglej si celoten članek

Snežne razmere na Voglu kar kličejo po začetku smučarske sezone, saj je vrh Šija že prekrila snežna odeja. Smučišče z naravnim snegom v osrčju Triglavskega narodnega parka se razteza na 78 hektarih na nadmorski višini 560 – 1.800 metrov. Poleg smučanja pa je lahko Vogel zanimiva izletniška točka v vseh letnih časih.

neverjetno To je nedvomno eden najlepših krajev v Sloveniji

Izlet na Vogel je dobrodošla dopolnitev aktivnega dopusta v Bohinju tudi v času izven zimske sezone. Vzpon nam znatno olajša nihalka, ki nas pripelje na Rjavo skalo, 1000 metrov nad Bohinjsko jezero, na nadmorsko višino 1535 metrov. Na vrhu smo nagrajeni s prekrasnim razgledom na Bohinjsko jezero in Julijske Alpe ter številne lahke sprehajalne poti. 

Foto: Žurnal24 Vogel Najmlajšim bo v užitek že sama vožnja z gondolo, zanimive pa jim bodo tudi arheološka pot, pragozd Lopata in visokogorska planina Zadnji Vogel. Ob okrepčevalnici Viharnik na Zgornji postaji nihalke se lahko preizkusijo celo na manjši plezalni steni, lahko pa si omislite tudi panoramsko vožnjo s štirisedežnico Orlove glave.

ste vedeli? To je razlog, da alpake pljuvajo vsepovprek

To pa ni vse, kar vas pričaka na vrhu. Pred Ski Hotelom Vogel obiskovalce pozdravijo prikupne alpake in himalajske kozice, ki so jih lahko letos spoznali tudi obiskovalci Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali v Novi Gorici. Glede na trenutno zatišje pred začetkom smučarske sezone predstavljajo prikupne živali dobrodošlo popestritev za vse obiskovalce Vogla.

Your browser doesn’t support HTML5 video

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.