Bled se lahko pohvali s tem laskavim nazivom

Foto: Profimedia
Sladogled in zgodba o Bledu. .
Oglej si celoten članek

Z Bleda sporočajo, da so v tem letu postali nejboljša sladoledna destinacija na svetu, zasluge za to pa ima Sladogled, sladoledni okus, ki so ga za letošnje poletje pripravili v Slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu: "Ob originalni blejski kremni rezini, ki jo v Slaščičarski delavnici Hotela Park izdelujejo že od leta 1953, tako Bled na svetovni zemljevid sladkih poželenj po novem postavlja tudi sladoled," so sporočili.

Foto: Sava Turizem Potem ko je na lanskem tekmovanju sladoled z okusom kremne rezine s kremasto burbonsko vaniljo in slastnim vafljem, ki so ga prav tako izdelali v Slaščičarski delavnici Hotela Park, Bled postavil na tretje mesto najboljših sladolednih destinacij na svetu, je Sladogled ta uspeh še presegel in se z Bledom zavihtel na sam vrh lestvice sodelujočih sladolednih destinacij. 

Sladogled ima svojo zgodbo Foto: Sava Turizem

Okus z imenom Sladogled - sladoled z razgledom je predstavljal Bled na tekmovanju za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu v letu 2017, ki jo je pod imenom SoolNua World ICECREAM Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua.

Kepico Sladogleda sestavljajo tri plasti, ki skupaj sestavljajo svojo zgodbo, pojasnjujejo: "V kepico sladoleda smo ujeli osebnostne značilnosti gosta, ki se za krajši ali daljši čas ustavi na Bledu, ali pa se vanj vsakič znova vrača. Okus Sladogled je tako sestavljen iz treh plasti: s temno čokolado s surovimi zrni kakava razvaja tisti del gosta, ki pride na Bled, da se naužije prečudovite narave, s kvinojino sladoledno kremo z mandeljni, cimetom in rozinami spodbudi tisti del njegove duše, ki na Bledu išče motivacijo in poživitev, z bogatim mascarponejem pa poboža njegovo romantično plat, " so dodali o sladoledu.

Sicer v Sladoglednici ter v Kavarni Park poleti prodajo približno 1000 kepic na dan. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.