Zvitek z mletim mesom

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Iz pečice naj zadiši po okusnih zvitkih z mletim mesom in zeljem.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 vrečka testa za zavitek
  • 3 jedilne žlice masla
  • 300 g mletega mesa (govejega)
  • 2 čebuli (olupljeni in na drobno sesekljani)
  • 2 stroka česna (olupljena in na drobno sesekljana)
  • 150 g slanine (narezane na kocke)
  • 500 g zelja
  • 100 ml juhe (gotove ali hitro pripravljene iz jušne kocke)
  • sol
  • poper
  • majaron
  • 1 čajna žlička kisa
  • 1 jajce (za premaz)
  • 3 jedilne žlice mleka (za premaz)

Priprava:

  • Za pripravo zavitka z mletim mesom in zeljem najprej operemo zelje, ga grobo razkosamo in narežemo na tanke trakove.
  • Na maslu prepražimo čebulo, česen in na kocke narezano slanino.
  • Dodamo mleto meso in pražimo tako dolgo, da meso razpade na grude.
  • Primešamo zelje in še nekaj minut pražimo, nato pa zalijemo z juho, začinimo, dodamo kis in kuhamo tako dolgo, da tekočina izpari.
  • Na pekač položimo peki papir, testo za zavitek pa razporedimo po čisti kuhinjski krpi. Maso z zeljem nanesemo po sprednji tretjini testa in ga enakomerno razporedimo. Testo s pomočjo kuhinjske krpe zavijemo v zavitek in s pritiskanjem dobro zapremo konca.
  • Zavitek položimo na pekač, razžvrkljamo jajce in mleko ter z zmesjo premažemo zavitek (tudi konca). Pri 210°C pečemo v vnaprej ogreti pečici približno 30 minut.

Nasvet:

Jed lahko začinite tudi s kumino, papriko v prahu in muškatnim oreščkom. Zavitku z mletim mesom in zeljem se dobro prilega denimo jogurtova omaka z drobnjakom. Količina zadostuje za eno vrečko že pripravljenega zavitka.

več receptov za zavitke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.