Izogibajte se tem napakam in vaša jajca bodo vredna Michelinove zvezdice.
1. Jajca stepate prehitro
Jajca pripravite tik preden jih boste zlili v ponev.
2. Jajca stepate preveč nežno
Pokažite mišice!
3. Dodajate jim tekočino
Vaša jajca ne bodo nič bolj kremasta, če jim boste dodali smetano, mleko … Tekočina se bo med kuhanjem ločila od jajc, zaradi česar bo jed preveč tekoča.
4. Jajca pečete na previsoki temperaturi
Peči se morajo na srednji temperaturi.
5. Jajca pečete predolgo
Ponev odstavite kakšno minuto, preden so jajca pečena (ko so še mehka, a ne tekoča), in jih pustite stati.
6. Ne uporabljate prave ponve
Premislite, kako veliko ponev potrebujete.
7. Dodajajte začimbe
Posolite in popoprajte po koncu ali tik pred koncem pečenja.
Znate pravilno pripraviti umešana jajca?
Umešana jajca zna pripraviti vsak. Le redki pa jih znajo pripraviti tako, kot največji kuharski mojstri.
Pojma nimate ! Jajca se, ko se jim odpre lupina , najprej povoha !!!!!!!!!
Pri nas jajca cveremo, pečemo pa kruh.
Ti ga do zdej nisi znal..