Znate pravilno pripraviti umešana jajca?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Umešana jajca zna pripraviti vsak. Le redki pa jih znajo pripraviti tako, kot največji kuharski mojstri.
Oglej si celoten članek

Izogibajte se tem napakam in vaša jajca bodo vredna Michelinove zvezdice.

1. Jajca stepate prehitro
Jajca pripravite tik preden jih boste zlili v ponev.

2. Jajca stepate preveč nežno
Pokažite mišice!

3. Dodajate jim tekočino
Vaša jajca ne bodo nič bolj kremasta, če jim boste dodali smetano, mleko … Tekočina se bo med kuhanjem ločila od jajc, zaradi česar bo jed preveč tekoča.

4. Jajca pečete na previsoki temperaturi
Peči se morajo na srednji temperaturi.

5. Jajca pečete predolgo
Ponev odstavite kakšno minuto, preden so jajca pečena (ko so še mehka, a ne tekoča), in jih pustite stati.

6. Ne uporabljate prave ponve
Premislite, kako veliko ponev potrebujete.

7. Dodajajte začimbe
Posolite in popoprajte po koncu ali tik pred koncem pečenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 15:17 11. November 2016.

    Pojma nimate ! Jajca se, ko se jim odpre lupina , najprej povoha !!!!!!!!!

  • 17:31 8. November 2016.

    Pri nas jajca cveremo, pečemo pa kruh.

  • 05:31 30. Oktober 2016.

    Ti ga do zdej nisi znal..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.