Žlica, s katero je jogurt okusnejši

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To, s kakšnim priborom jeste in kakšne barve krožnike in skodelice uporabljate, lahko vpliva na okus hrane, ki jo jeste. Tudi na okus jogurta.
Oglej si celoten članek

Da ima ta najpolnejši okus in lepo, kremasto teksturo, če ga jeste s srebrno žličko, pravijo raziskovalci z oxfordske univerze, ki sodelujejo z znano britansko restavracijo The Fat Duck. Oblikovati želijo namreč pribor in jedilni servis, s katerega bo hrana imela vrhunski okus.

Učinek je seveda psihološki, a vseeno, raziskovalci in preizkuševalci pravijo, da je jogurt slajši, če ga jeste z belo plastično žličko, in bolj kisel, če ga jeste s črno žličko. Jogrut z okusom jagode in maline na primer pa je najmanj okusen, če ga jeste z modro žličko.

Neka druga raziskava pa je pokazala, da je na primer jagodni pire slajši, če ga postrežete na belem krožniku, limonina aroma izrazitejša v rumenih kozarcih, pijače, obarvane z modrimi odtenki, delujejo hladnejše, vroča čokolada pa naj bi bila najokusnejša, če jo pijete iz oranžne skodelice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.