Že januarja sem prebolela virozo z vročino 38,9

Že januarja sem prebolela virozo z vročino 38,9 in to 6 dni z majhnim nahodom. Nato sem zgubila voh in okus. Zdi se mi, da imam široke nosnice, nos imam suh vse do grla, da si občasno izpiram s fizikalno. Kako do bolj vlažnega nosu? Stara sem 58 let. Hvala za odgovor.
Oglej si celoten članek

Ob virusnih okužbah zgornjih dihal lahko pride prehodno do poškodbe zgornjega dela sluznice, zaradi tega lahko nastane neprijeten občutek suhosti. Ob sami okužbi je povsem normalno, da imamo slabši vonj in okus. Večinoma te težave izvenijo, ko se umiri okužba. V kolikor nimate zamašenega nosu, vam odsvetujem dodatno uporabo fiziolške raztopine za izpiranje, priporočam, da ste čim več na svežem zraku in da skrbite za dovoljšno vlažnost v stanovanju.

 

Vprašajte tudi vi našega strokovnjaka na www.zurnal24.si/zdravi-tudi-pozimi.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.