Umrla pionirka slovenske televizije

Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Umrla je napovedovalka in zdravnica Mirjam Levstik Bravničar.
Oglej si celoten članek

Foto: osebni arhiv Mirjam Levstik Bravničar V 88. letu starosti je umrla Mirjam Levstik Bravničar. "Na Televiziji Ljubljana je Mirjam Levstik Bravničar z delom napovedovalke začela leta 1962, zato jo umeščamo med pionirke slovenske televizije," so zapisali na medijskem portalu RTV Slovenija. 

Njen prijatelj in nekdanji sodelavec na televiziji, novinar Zdravko Erjavec je dejal, da "je bila odlična napovedovalka, z izjemno lepo barvo glasu, odlikovala se je z izpiljeno govorno tehniko in interpretacijo. In delovno predanostjo televiziji. Na Televiziji Slovenija je delala v času, ko je bil poklic napovedovalk cenjen in spoštovan".

"Televizijske napovedovalke so nekoč veljale za prve tv zvezde. In med njimi je bila tudi dr. Mirjam Levstik Bravničar. Televizijski gledalci so Mirjam izjemno občudovali, bila je ženstvena, kultivirana, širokega duha, občudovali so njeno inteligenco in lepoto. V svoje vrste so jo vabili tudi radijci, saj je pogostokrat kot povezovalka prebirala Literarne večere. Mirjam Levstik Bravničar je bila dama širokih pogledov, veljala je za svetovljanko. Izjemno jo bomo pogrešali njeni televizijski sodelavci in prijatelji," je zapisal Erjavec. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.