Sestavine:
- 40 dag kratkih testenin
- 30 dag mlade špinače
- 15 dag dimljenega lososa
- dl smetane
- suho belo vino
- oljčno olje
- strok česna
- sol, poper
Priprava:
- Špinačo preberite in operite.
- Na malo oljčnega olja popražite drobno nasekljan česen.
- Dodajte špinačo in jo v nekaj minutah podušite, da "skoči skupaj" in se lepo zmehča. Nato jo solite in poprajte.
- V kozici segrejte žlico oljčnega olja in na njem hitro popražite na trakove narezanega dimljenega lososa. Prilijte nekaj žlic vina, podušite, da vino izpari, in prilijte smetano.
- Solite in na šibkem ognju kratko pokuhajte. Medtem že skuhajte tudi testenine.
- Odcejene testenine zmešajte z lososom in špinačo ter takoj postrezite.
- Namesto kratkih testenin lahko uporabite tudi široke jajčne rezance, špinačne torteline ali raviole ...