Telečji zvitki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Telečji zvitki s pršutom in žajbljem se odlično podajo k širokim rezancem. Dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 telečji zrezki
  • 4 manjše rezine kuhanega pršuta
  • nekaj lističev žajblja
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • kuhinjska vrvica

Priprava:

  • Zrezke oplaknite, osušite ter začinite s soljo in poprom. Na vsakega položite rezino kuhanega pršuta, nato pa vsak zrezek zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico.
  • V ponvi segrejte malo olja, dodajte lističe žajblja in zvitke ter na šibkem ognju v slabih desetih minutah opecite z vseh strani. 
  • Prilijte vino, pokrijte in še približno deset minut dušite. Prilijte smetano, kratko pokuhajte in odstavite.

več receptov za zrezke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.