To so živila, ki jih ne bi smeli pogrevati.
1. Piščanec
Pogrevanje piščanca ni priporočljivo, ker vsebuje več beljakovin kot na primer rdeče meso. Pri ponovnem segrevanju se namreč struktura beljakovin spremeni, kar lahko razburi želodec.
2. Krompir
Če se krompir po kuhanju ohlaja na sobni temperaturi (ali v foliji), lahko pride do razmnoževanja bakterije clostridium botulinum. Ponovno segrevanje krompirja vseh bakterij ne bo uničilo, zato pazite, kako ga shranjujete. Vedno ga dajte v hladilnik.
3. Gobe
Gobe vsebujejo proteine, ki jih encimi in mikroorganizmi lahko zelo hitro uničijo. Če niso pravilno shranjene, se bodo zato hitro pokvarile in razdražile želodec. "Če jim imate dlje kot 24 ur v hladilniku, jih lahko spet segrejete, in sicer na 70 stopinj Celzija,“ svetujejo strokovnjaki.
4. Špinača in listnata zelenjava
Špinača in listnata zelenjava vsebujejo nitrate, ki sicer niso škodljivi, zaradi toplote pa se lahko pretvorijo v nitrite, ki so lahko škodljivi.
5. Riž
Tudi pri rižu je treba paziti, kako ga shranjujete. Če ne bo v hladilniku, se z njim lahko celo zastrupite, saj se bodo bakterije hitro množile. Teh bakterij se tudi s segrevanjem ne boste mogli znebiti.
Pogrevanje v mikrovalovki je škodljivo za vse. Sicer pa so vsi ti kao nasveti itak več ali manj same bedarije. …
zanimivo koliko nasvetov...le zakaj ima človek danes 20-30 let daljšo življensko dobo ob toliko strupov, če vemo, da so v …
joj kako lahko to ješ, tega jaz še psu nebi dal .