Sub720 na robu banalnosti

Foto: Žurnal24 Blaž Erzetič je od leta 1996, ko se je udeležil mednarodnega festivala računalni
Kakšno je videti predmestje Nove Gorice na malce drugačen način, si oglejte v Kinu Šiška, kjer bo svoje fotografije ob 20. uri na ogled postavil Blaž Erzetič.
Oglej si celoten članek

Sub720 Blaža Erzetiča je raziskovanje specifičnega geografskega segmenta – jugozahodnega predmestja Nove Gorice. Ampak lokacija kljub vsemu sploh ni tako pomembna, saj so si skoraj vsa predmestja v Evropi podobna – vsakdanja pokrajina, generična arhitektura in monotonija rutine, ki pustijo opazovalca zdolgočaseno apatičnega.

Kljub vsemu, če si drznemo spremeniti zorni kot in poskušamo detektirati nevidni spekter svetlobe, lahko ista pokrajina pridobi ne samo na zanimivosti, ampak tudi na lepoti.

Z razvojem digitalne temnice so se odprle nove možnosti tehničnega raziskovanja. Tako sta tukaj združeni dve tehniki: infrardeča fotografija in HDRI (slika z visoko dinamiko). Obe tehniki skupaj razkrivata vsakodnevne situacije in krajine, nekatere na robu banalnosti, vendar z drugačnega vidika. Z vidika, v katerega golo človeško oko ne seže – počasna, infrardeča svetloba, v rangu valovne dolžine pod 720 nm. Zaradi HDRI pristopa se znižajo kontrasti med temnimi in svetlimi področji slike, le-ta pa jih po drugi strani napolni z detajli.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.