V drugi epizodi kuharskega šova Masterchef Slovenije so se morali tekmovalci soočiti s pripravo popolnega pomfrija in pire krompirja. Pri pomfriju, katerega recept naj bi veljal za enega bolj preprostih, je veliko tekmovalcev razočaralo. Sodniki šova, Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi, niso mogli verjeti svojim očem. Tudi na družbenih omrežjih ni manjkalo komentarjev, češ da je priprava pomfrija zelo lahka.
Foto: Voyo
Alma Rekić
A na veliko razočaranje Alme, veliko tekmovalcev ni vedelo, da morajo krompir najprej blanširati in šele nato ocvreti v olju. "Blanširanje je zelo pomembno, ker krompirju s tem izločiš vodo in ga že termično obdelaš. Ko ga spečeš do konca, dobi lepo zlato barvo, je hrustljav in ne postane mehak. Blanširan krompir dobi skorjico, ki maščobi ne dovoli, da bi pronicala v notranjost. Če krompirja ne blanširaš, dobiš temnejši in bolj masten krompir," je pripravo pomfrija pojasnila Alma.
Izgubili ste stavo! Kakšna je pa nagrada? Kam jo pridem iskat?<br />Namig: pomfri kupujem zamrznjen v trgovini, kjer je ŽE …
Zanimivo, samo naj mi nekdo za vraga (od novinarjev) napiše, kaj je to blanširanje!!
Kuhar Jamie Oliver je že to nekaj let nazaj pokazal