Spoznajte Cheja - novega človeka

Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
Premiero bo nocoj ob 19. uri doživel dokumentarni film Che - novi človek (Che, un hombre nuevo), ki mu sledi okrogla miza z Marcelom Štefančičem jr, in drugimi.
Oglej si celoten članek

Ernesto Guevara, "El Che", umorjen leta 1967 v bolivijski vasi La Higuera, star 39 let, je postal ena najbolj prepoznavnih, ikoničnih in mitskih figur našega časa. Njegova podoba, prepričanja in dejanja še danes nosijo izjemen pomen in težo. Gverilske taktike, potovanja po Južni Ameriki, astma ... Njegovo življenje in delo je postalo snov in navdih neštetih knjig, raziskav, dokumentarnih filmov in fikcije – poskusov portretiranja te emblematične in enigmatične figure kubanske in latinskoameriške revolucije. Pričujoči film, ki je začel nastajati ob štiridesetletnici Chejeve smrti, skozi doslej neznane posnetke in besedila, osebne spomine in pričevanja naslika novo podobo Ernesta Guevare.

Dokumentarni film skozi optiko intimnega, subjektivnega pogleda razkriva Guevarov neskončen miselni proces in študij v službi politične akcije ter gradnje novega sveta, pa tudi njegovo poetično percepcijo realnosti. V doslej neznanem gradivu iz družinskih in vojaških arhivov spregovori El Che – novi človek.

Premierni projekciji bo v Kavarni sledila okrogla miza o verjetno najbolj znanem revolucionarju Ernestu "Che" Guevari in možnih oblikah revolucionarnih sprememb danes, ki jo bo vodil Marcel Štefančič jr. Njegovi gostje bodo Božidar Debenjak, Nikolai Jeffs in Jadran Sterle.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.