Spomladanska juha

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če vam je danes zapasalo nekaj lahkega, za kosilo prpravite okusno spomladansko juho, ki jo lahko popestrite tudi s parmezanom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 800 ml zelenjavne juhe (čiste)
  • 3 šparglji (zeleni)
  • 3 šparglji (beli oz. beluši)
  • 20 kosov sladkornega graha
  • 4 mlade čebulice
  • 4 korenčki (mladi)
  • 1 šalotka
  • 1/4 glave kolerabe
  • 6 glavic šampinjonov (majhnih)
  • 1 skodelica kreše
  • sol in poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g parmezana

Priprava:

  • Za juho s spomladansko zelenjavo bele šparglje olupimo (od glave navzdol), olesenele dele ostranimo, pri zelenih pa odstranimo samo konce.
  • Korenje, šalotko in kolerabo olupimo. Šparglje po dolžini narežemo na 3-4 cm velike kose. Kolerabo narežemo na tanke rezine, opran sladkorni grah pa narežemo po dolžini.
  • Šalotko narežemo na majhne kockice, šampinjone na 4 dele in mlado čebulo na obročke.
  • V posodi segrejemo olivno olje in v njem zarumenimo zelenjavo (vse razen mlade čebule), ne sme pa porjaveti. Zalijemo z juho in kuhamo nadaljnjih 7 minut.
  • Dodamo mlado čebulo in kuhamo še 2 minuti. Začinimo s soljo in poprom.
  • Juho s spomladansko zelenjavo vlijemo v krožnike in posujemo z naribanim parmezanom in okrasimo s svežo krešo ali s kalčki.

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.