Specite prazničnega medvedka

Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek Foto: Ustvari živalske podobe praznični medvedek
Popoldne izkoristite za sladko ustvarjanje. Z otroki specite prazničnega medvedka.
Oglej si celoten članek

Bodite ustvarjalni in z otroki specite medvedka. Zamisel zanj nam je zaupala Suzana Belak Pungarnik, avtorica knjige Ustvari živalske podobe.

Za izdelavo medvedka potrebujete:

  • jedilne barve v tubi
  • pol vrečke suhega kvasa
  • 1,5 dl mlačne vode
  • dve žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • žlico oljčnega olja
  • po dve žlici mletih orehov ter kokosove, pirine in bele moke tipa 500
  • maslo
  • papir, škarje, pečico, pekač in koničast nožek


Postopek:

  • V mlačno vodo vsujte kvas, dodajte sladkor in ščepec soli ter malo počakajte.
  • Nato dodajte moko in orehe ter po potrebi malo vode. Testo pustite pol ure počivati na toplem, nato pa ga na pomokani deski razvaljajte; če nimate valjarja, uporabite gladek kozarec.
  • Iz papirja izrežite medvedka, ga položite na razvaljano površino in z noževo konico naredite obris.
  • Medvedka dajte v pomaščen pekač in 20 minut pecite pri 150 stopinjah Celzija.
  • Pustite, da se v pečici ohladi.
  • Z barvami mu narišite oči in gobček, telo pa naj mu krasi karovzorec ali barva po vašem okusu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.