Skrivnost igralcev AC Milana razkrita

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski nogometni klub AC Milan se lahko pohvali z ekipo najstarejših nogometašev, ki kljub svojim letom ostajajo vitalni in v odlični formi. Kaj je njihova skrivnost, so nam razkrili kar na domačem stadionu.
Oglej si celoten članek

Že več kot 100 let je nogometni klub AC Milan sinonim za nogomet, zabavo, čustva in zmage, ter velja za enega najuspešnejših nogometnih klubov na svetu, saj je ekipa osvojila največje število lovorik v zgodovini nogometnih ekip. Hkrati pa klub velja tudi za enega tistih, v katerem po zmagah posegajo starejši igralci, ki so kljub letom v odlični formi. Kaj je ključ do njihovega uspeha, so nam zaupali strokovnjaki MilanLab-a in NutriliteTM iz Amwaya.

Prehranska dopolnila izboljšujejo igro

Vse se je začelo oktobra 2008, ko je AC Milan združil moči z blagovno znamko vitaminov, mineralov in prehranskih dopolnil Nutrilite, ki največ pozornosti namenja prav pravilni in uravnoteženi prehrani svojih nogometašev. S tem se je rodilo tudi sodelovanje z MilanLab-om, katerega glavni cilj je izboljšati učinkovitost vsakega igralca ter doseči njihovo najvišjo možno raven. "Prehrana je ključna za doseganje in ohranjanje optimalnega zdravja, ter hkrati pomembna za dobro počutje in večjo učinkovitost profesionalnega športnika," je razložil Alberto Dolci, znanstvenik s področja biokemije iz MilanLaba. "Uravnotežena prehrana mora upoštevati pomembnost fitohranil in vključevati sadje ter zelenjavo različnih barv. Na podlagi prehranskih dopolnil, ki jih igralci jemljejo, lahko opazimo, da se pripravljenost starejših igralcev izboljšuje, prav tako pa kvaliteta njihove igre," je še dodal Dolci.

Fitohranila so ključna

Med živili, ki jih imamo navadno na mizi, sta sadje in zelenjava najbolj barvita in pripomoreta k ohranjanju vitalnosti našega organizma, hkrati pa našemu telesu zagotavljata dovolj energije, da se lahko kar najbolje soočamo z vsakodnevnimi izzivi. Strokovnjaki so nam na novinarski konferenci pojasnili, da tako sadje kot zelenjava vsebujeta fitohranila, organske molekule iz rastlin, ki imajo poleg zagotavljanja barvne raznolikosti in zaščite rastlin pred okoljem tudi pomembno vlogo pri zaščiti človeškega organizma zaradi visoke vsebnosti in raznolikosti antioksidativnih lastnosti. "Fitohranila so vsaj tako pomembna kot že dobro poznani vitamini," je pojasnil Thomas Kurscheid, NutriliteTM strokovnjak. "Raziskave kažejo, da moramo zaužiti veliko količino in raznovrstnost teh naravnih sestavin, če želimo doseči njihov učinek na zdravje. Priporočenih pet do deset obrokov sadja in zelenjave zaužije le 20 odstotkov ljudi, zato so prehranska dopolnila, ki vsebujejo fitohranila, pomemben gradnik sodobne prehrane, še zlasti takrat, ko moramo biti visoko storilni in učinkoviti."

Svojo izkušnjo je z nami delil tudi nogometaš AC Milana, Urby Emanuelson, ki je potrdil besede obeh strokovnjakov: "Odkar v ekipi pred tekmami in treningi uživamo prehranska dopolnila, se naši rezultati izboljšujejo, prav tako pa naše počutje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.