Schumiju pomagala nova metoda

Foto: EPA
Foto: EPA
Schumacherjevi zdravniki pokazali malo več optimizma.
Oglej si celoten članek

Na vest, da se zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja izboljšuje, je svet čakal devet dni. Včeraj popoldne so Nemčevi zdravniki medijem poslali uradno obvestilo, da je Schumijevo stanje stabilno in da ga bodo še naprej budno opazovali.

Kot piše Bild, Schumacher ni več v življenjski nevarnosti, kar pa ne pomeni, da so nadaljnji zapleti izključeni. Še vedno lahko nastopijo krvavitve, zato je dirkačevo stanje še vedno kritično, še piše nemški tabloid. Kljub temu je skupina zdravnikov pod vodstvom Jeana-Francoisa Payena prvič pokazala nekaj optimizma.

Pretekli teden je bilo Schumijevo stanje namreč zelo slabo. Kar dvakrat je kazalo, da bo izgubil boj za življenje – prvič v ponedeljek zvečer, drugič v petek. Konec tedna pa se je njegovo zdravje spet stabiliziralo. Bild je iz bolnišničnih virov izvedel, da se je Schumi na novo metodo zdravljenja dobro odzval. Kaj točno so zdravniki naredili, niso razložili.

Kdaj bodo svetovnega prvaka zbudili iz umetne kome, še ni znano. V naslednjih dneh naj bi zdravniki opravili več testov, s katerimi bodo poskušali ugotoviti, v kakšnem stanju so možgani.

Schumacher posnel padec

Jutri bo tožilstvo na tiskovni konferenci javnost obvestilo o poteku preiskave. Že danes pa se je razvedelo, da je bila kamera, ki jo je Schumacher nosil na čeladi, vključena. Posnetek naj bi bil uporaben, poroča Bild.

Posnetek kamere je za preiskovalce zelo pomemben, saj je odprtih še več vprašanj, med drugim tudi, pri kakšni hitrosti je prišlo do nesreče. Očividec trdi, da Schumi ni bil hitrejši od 20 kilometrov na uro, medtem ko njegovi zdravniki predvidevajo, da je padel pri izjemno visoki hitrosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.