"Ne vem, zakaj, ampak tako kot Proustove magdalenice mene v otroštvo in božično-novoletne praznike odpelje rožičevo pecivo. Po naravi sicer nisem sladkosneda, ampak sladek okus po otroštvu vedno paše in se ga ne morem prenajesti," pravi Ota, ki naravnost obožuje mamin recept za rožičevo pecivo.
Za pripravo peciva Otine mame potrebujete:
- 4 jajca
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 jogurtov lonček moke
- 1 jogurtov lonček rozin
- 1 jogurtov lonček rožičeve moke
- 1/2 jogurtovega lončka mleka
- 4 naribana jabolka
- 1 pecilni prašek
Otini napotki:
"Rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo vse ostale sestavine, nazadnje sneg beljakov. V ogreti pečici pečemo 25 minut na 180 °C. Ohlajen kolač prelijemo s čokoladnim prelivom."