Ribji kolački

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Ribji kolački so prava izbira za popoldanski prigrizek. Postrezite jih s pekočo omako.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za pekočo omako:

Priprava:

  • Za ribje kolačke z domačo pekočo omako namočimo ribo za nekaj ur (oz. glede na ribo tudi nekaj dni prej) v vodo, da se zmehča. Nato ribo razdelimo na koščke in jo narežemo na majhne koščke ali jo nasekljamo v kuhinjskem rezalniku.
  • Ribice skupaj z moko, maslom, jajcem, mlekom in pecilnim praškom zmešamo v testo, ki ga začinimo z nasekljano mlado čebulo, česnom, čilijem, timijanom in soljo.
  • Nato ribje kolačke zajemamo z žlico in ocvremo v vročem olju.

 

več receptov za ribje jedi poiščite tukaj!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.