Rekviem in grenka spoznanja

Foto: Miha Fras, MGL Ljubljana
Foto: Miha Fras, MGL Ljubljana
V začetku meseca je v studiu Mestnega gledališča Ljubljana premiero doživela drama Rekviem. Vnovič jo bodo uprizorili nocoj ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

V odmaknjeni vasici "nekje med Parizom in Šanghajem" se ostareli izdelovalec krst, vse življenje trd in neizprosen človek, pritožuje, da ima premalo dela.

Ko pa mu na smrt zboli žena, se nenadoma zave, koliko priložnosti je zamudil, in z grenkobo spoznava, da sreča mogoče sploh ni tako daleč in bi bilo treba samo seči po njej, dokler je bil še čas.

Smrt v podobi treh kerubov pa ne izbira le starejših. Kot v Mrtvaškem plesu je na pot pospremila tudi kočijaževega sina v najlepših letih, pa tudi komaj rojenega otroka si niti malo ne pomišlja vzeti s seboj. Kočijaž si zaman prizadeva podeliti svojo bolečino ob sinovi smrti, prostitutki in pijanca, ki v igro prinašajo nekaj črnega humorja, pa se ne menijo zanj.

Ali res edino smrt prinaša spoznanje in zdrami človeka iz njegove samozaverovanosti?

Za vstopnico boste odšteli 10,80 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.