Praznični vaflji

Foto: Žurnal24 Vzemite si minutko več in vaflje lepo okrasite.
Za bolj kaloričen zajtrk lahko ta konec tedna pripravite okusne vaflje, ki bodo spečeni v le nekaj minutah, prste pa si boste oblizovali še ure in ure.
Oglej si celoten članek

Za približno 16 kosov boste potrebovali naslednje:

  • 150 g masla,
  • 2 večji žlici medu,
  • 4 jajca,
  • 300 g jogurta,
  • 400 g moke,
  • žličko pecilnega praška,
  • naribano lupinico neškropljene pomaranče,
  • ščepec soli, cimeta in mletega kardamoma,
  • 50 g rozin
  • 50 g sesekljanih orehov,
  • 200 ml jabolčnega soka,
  • sladkor v prahu s cimetom za posip.

Priprava
Maslo in med stepajte 1 minuto z električnim mešalnikom na najvišnji stopnji. Ločite beljake in rumenjake.

Rumenjake in jogurt vmešajte v penasto maso. Moko zmešajte s pecilnim praškom, pomarančno lupino, soljo, začimbami, rozinami in orehi ter umešajte v testo. Na koncu dodajte še jabolčni sok.

Iz beljakov pripravite trd sneg in ga umešajte v testo.

Segrejte pekač za vaflje in jih specite drugega za drugim. Pečejo se približno 4 minute, toliko, da zlato porjavijo.

Potresite jih s cimetovim sladkorjem v prahu, lahko pa koga še bolj presenetite in vaflje obložite s sadjem, smetano, morda tudi s sladoledom, in jih prelijte s sladkim grehom.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.